Stanje saobraćaja u Vojvodini

Podeli:

Usled teške situacije na putevima AP Vojvodina, u evakuaciju ugroženih građana uključene su sve snage Ministarstva unutrašnjih poslova, Vojske Srbije, Ministarstva saobraćaja i zdravstenih službi. Vanredna situacija je proglašena u gradovima Zrenjanin, Pančevo i Kanjiža.

preoblemi na putevima
foto: Vojska Srbije

 Vrlo teška situacija se tokom noći odvijala na autoputu E 75 u oba pravca: Horgoš – Novi Sad. Usled jakog vetra i visokih snežnih nanosa, saobraćaj je bio blokiran u nekoliko navrata, zbog čega su se stvarale duge kolone vozila. Saobraćaj je obustavljen u oba smera.
U ovom trenutku blokiran je autoput E 75 Horgoš-Subotica-Novi Sad, kod Feketića i Bačke Topole. Formirana je kolona vozila od oko 2-3 km. U koloni je oko 200 vozila sa 1000 ljudi. U toku je intervencija uklanjanja snega i izvlačenje blokiranih vozila iz snega, kao i aktivnosti evakuacije i dostavljanja hrane ugroženima.

zavejan put
foto: Vojska Srbije

Na ovom putnom pravcu, na 57 km, pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne sitaucije MUP evakuisali su tri žene i petoro dece i smestili ih u prostorije Crvenog krsta Bačke Topole.
Oko 10 časova pripadnici Žandarmerije i vatrogasno-spasilačkih ekipa završili su evakuaciju putnika iz zavejanog voza kod Vrbasa. Evakuisano je 76 putnika i oni su zbrinuti u Sportskom centru u Vrbasu, gde im je ukazana potrebna pomoć. Trenutno se radi na osposobljavanju železničkog saobraćaja.

Transport helikopterom
Foto:Vojska Srbije

Aktivirani su svi kapaciteti vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora za vanredne situacije, a Žandarmerija MUP Srbije, zajedno sa pripadnicima Vojske Srbije i putarskih preduzeća, angažovana je na izvlačenju zavejanih vozila i evakuaciji ugroženih osoba. Do sada je evakuisano preko 400 ljudi, od kojih je 150 smešteno u Vatrogasni dom u Feketiću.

Vojska rasčišćava put
foto:Vojska Srbije

Put Zrenjanin – Beograd je i dalje u prekidu zbog snežnog nanosa između naseljenih mesta Stajićevo – Perlez. Zajedničkim naporima vatrogasaca-spasilaca, Žandarmerije i Vojske Srbije tokom jučerašnjeg dana evakuisano je oko 250 građana iz zavejanog područja kod Stajićeva. Na raščišćavanju putnih pravaca, «Vojvodinaput» je angažovala više radnih mašina.
Železnički putnički saobraćaj se ne odvija, jer snežnih nanosa ima na više deonica pružnog saobraćaja.
Lučke kapetanije u Beogradu, Pančevu i Smederevu izdale su saopštenje o zabrani plovidbe Dunavom.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga