SRBIJA ĆE IMATI 600 POLICAJACA VIŠE, KONKURS OTVOREN U OVIM GRADOVIMA: Oni koji prođu ove stroge kriterijume mogu da se prijave do 8. jula!

Podeli:

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 600 polaznika
Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) na koji se zainteresovani mogu
prijaviti zaključno sa 8. julom 2019. godine.

Konkurs je raspisan za potrebe policijskih uprava: Bor, Valjevo, Zaječar,
Zrenjanin, Jagodina, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Niš, Novi Sad, Novi Pazar, Pančevo, Požarevac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Subotica, Užice, Čačak i Šabac, kao i Policijske stanice Trgovište.


Pravo učešća na konkursu imaju državljani Republike Srbije, koji imaju
prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, najmanje jednu godinu neprekidno
pre dana podnošenja prijave na konkurs i prijavljeno prebivalište na teritoriji
organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs.

Kandidat mora imati završenu srednju školu, u četvorogodišnjem trajanju, ili završene osnovne strukovne, odnosno osnovne akademske studije, Kriminalističko-policijskog univerziteta (KPU).

Neophodno je da nema manje od 18, a više od 24 godine starosti do dana zaključenja konkursa, odnosno da nema više od 27 godina starosti ukoliko je reč o kandidatima koji su svršeni studenti KPU.

Kandidat mora da poseduje i važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, zatim da ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji i da ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica.


Prijava na konkurs sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata.

Tekst i bliže uslove konkursa možete naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga