Smanjenje dodatne ranjivosti Roma, Romkinja i drugh marginalizovanih grupa izazvane pandemijom COVID 19

Podeli:

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” Predrag Bodiroga nedavno su sa zamenicom generalnog sekretara Generalnog sekretarijata Vlade Republike Srbije Tamarom Stojčević, potpisali Ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji na izvođenju radova na izgradnji priključaka i šahta za smeštaj vodomera za romska i druga marginalizovana domaćinstva u ulicama Mlekara prvi i drugi red i naseljenom mestu Jankov Most.

Investitor je Grad Zrenjanin, izvođač radova preduzeće “Vodovod i kanalizacija”, a ugovor je potpisan u okviru projekta “Smanjenje dodatne ranjivosti Roma, Romkinja i drugh marginalizovanih grupa izazvane pandemijom COVID 19″ u 18 lokalnih samouprava.
Na osnovu tog ugovora, trenutno se izvode radovi na osposobljavanju osamnaest priključaka u Jankov Mostu. Do sada je urađena polovina radova i očekuje se da oni potpuno budu okončani do kraja nedelje.

Po završetku tih radova uslediće i izgradnja devet priključaka u Zrenjaninskim ulicama Mlekara prvi i drugi red. To će, kada svi radovi budu završeni, omogućiti priključenje 27 domaćinstava na vodovodnu mrežu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga