Radovi na deonici državnog puta – zatvoren saobraćaj pored industrijske zone “Jugoistok”

Podeli:

Javno preduzeće “Putevi Srbije” saopštilo je da su nastavljeni radovi na pojačanom održavanju državnog puta I B reda broj 13, na deonici Zrenjanin – Ečka, i to na deonici pored industrijske zone “Jugoistok”.

Od juče popodne saobraćaj je obustavljen od kružnog toka na ulazu u Zrenjanin iz pravca Ečke, do priključka za preduzeće “Alpin”. Alternativni putni pravac je kroz industrijsku zonu “Jugoistok”. Takođe, onemogućen je i ulaz na državni put iz smera Pančevačke ulice.

Kako najavljuju izvođači, preduzeće “Štrabag”, planirano trajanje radova je 39 dana, a radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

U okviru istog projekta rehabilitacije državnog puta I B reda broj 13, u toku su i radovi u zoni Žitnog trga, gde se saobraćaj odvija usporeno, a onemogućen je pristup vozilima iz Ulice Đurđa Smederevca i kretanje kroz Žitni trg.

Vidljive su i konture i prilazne saobraćajnice kružnoj raskrsnici u Prvomajskoj ulici, koja se gradi na delu obilaznice kroz gradnulički atar. U odnosu na dosadašnji pravac, vozila koja se budu iz Prvomajske ulice uključivala na buduću obilaznicu, činiće to skretanjem levo ka kružnom toku, a vozila koja budu dolazila s atarskog puta iz pravca poteza “Marjanov brod”, na kružnu raskrsnicu uključivaće se skretanjem u desno.

Na toj trasi u toku su radovi na postavljanju ivičnjaka na kružnoj raskrsnici i prilaznim saobraćajnicama i pripremi podloge za asfaltiranje, a dovršeni delovi puta praktično su spojeni. Radove izvodi preduzeće “Vojvodinaput – Bačkaput” iz Novog Sada, čiji su radnici i mehanizacija angažovani od strane investitora, JP “Putevi Srbije”.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga