Slavni Srbin Željko Lučić iz Zrenjanina dolazi na mesto Plasida Dominga

Podeli:

Domingo je zamenjen zbog seks-skandala.

Proslavljeni tenor Plasido Domingo otkazao je niz nastupa u njujorškoj Metropoliten operi posle optužbi brojnih žena o seksualnom uznemiravanju, saopštila je ova operska kuća, a u predstavi „Magbet“ zameniće ga Srbin Željko Lučić.

Predviđeno je da se rođeni Zrenjaninac uključi kasnije, ali će zameniti Dominga u svih šest izvođenja. Španski umetnik je ujedno najavio da nikad više neće nastupati u Metropolitenu. U saopštenju je objavio da je završio sa čuvenom operskom kućom, posle 706 nastupa kao pevač, uz još 169 u ulozi dirigenta, prenose „Večernje novosti“.

Bilo je predviđeno da Domingo nastupi na otvaranju sezone u glavnoj ulozi u Verdijevom „Magbetu“, što bi bilo njegovo prvo pojavljivanje u nekoj operskoj kući u Americi, od kada je obelodanjeno da su ga brojne žene optužile za nedolično ponašanje.

Domingo je saopštio da osporava navode protiv sebe i brine zbog „klime u kojoj su ljudi osuđeni bez adekvatnog pravnog procesa“.

Lučić je bariton koji već decenijama gradi uspešnu karijeru u inostranstvu. Bio je član SNP-a, zatim Opere u Frankfurtu, a naročito je poznat po ulogama u Verdijevim operama.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga