Skupština potvrdila jučerašnje odluke Gradskog veća

Podeli:

Sazvana po kraćem roku, zbog hitnosti u vezi sa realizacijom investicija, danas je u Kulturnom centru Zrenjanina održana 13. sednica Skupštine grada. Pod predsedavanjem Čedomira Janjića, odbornici su razmatrali odluke na koje je juče dalo saglasnost i Gradsko veće, a tiču se donošenja Plana generalne regulacije naseljenog mesta Ečka i izmena i dopuna Programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za 2021. godinu. 

Nakon što su, većinom glasova, odbornici usvojili predlog Odluke o donošenju Plana generalne regulacije naseljenog mesta Ečka, izglasavanjem dopune Programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za 2021. godinu u programu se našla i parcela u Ečki, površine blizu 3 hektara, namenjena mešovitoj gradnji i po rečima zamenika gradonačelnika Zrenjanina Saše Santovca, ona će veoma brzo biti oglašena za prodaju.


– Već naredne srede očekujemo raspisivanje novog oglasa za otuđenje gradskog građevinskog zemljišta, postoji zainteresovan investitor i to je dobro za grad, za njegov razvoj, jer donosi povećanje sredstava u budžetu i mogućnosti za nove investicije na našem području – istakao je Santovac i zahvalio se odbornicima Skupštine grada na zakazivanju sednice po hitnom postupku. 

 – Najvažnija današnja tačka dnevnog reda ticala se usvajanja Plana generalne regulacije naseljenog mesta Ečka, čime smo nastavili praksu donošenja takvih planova za naseljena mesta, s jasnim ciljem da identifikujemo trenutno stanje, ali i da omogućimo nove investicione aktivnosti u tim mestima. Svako ko je želeo da se upozna s predlogom plana za Ečku mogao je to da učini, tri puta je ta mogućnost oglašavana, dva puta je predlog plana bio na javnom uvidu po trideset dana, jednom je bio otvoren petnaest dana. To jasno pokazuje da je svako mogao da dobije željenu informaciju i učestvuje dalje u odlučivanju – prokomentarisao je Santovac odluke donete na današnjem zasedanju Skupštine grada.  

Skupština je danas potvrdila mandate dvoje novih odbornika sa koalicione izborne liste “Aleksandar Vučić – Za našu decu”, članova Srpske napredne stranke, Marka Dupljanovića i Branke Vlaisavljević. Oni su izabrani umesto dosadašnjih odbornika Vojislava Arsenova i Nemanje Milinkovića, koji su podneli ostavke nakon izbora za člana Gradskog veća (Arsenov), odnosno direktora JKP “Čistoća i zelenilo” (Milinković).

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga