Simo Salapura: Ulaganje u infrastrukturu u fokusu tokom narednog perioda

Podeli:

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, gostujući u informativnoj emisiji „Dan“, najavio je velike infrastrukturne radove kako u samom gradu Zrenjaninu, tako i u okolini grada. Kao posebno važne projekte, gradonačelnik je izdvojio gradnju fabrike LingLong kao i celokupne prateće strukture, neophodne da bi jedan gigant kakav je kineski proizvođač, mogao nesmetano da pokrene proizvodnju kada se za to steknu uslovi. Već u ponedeljak, 28. februara, dodao je Salapura, počinju obimni radovi na rehabilitaciji i pojačanom održavanju ulice Nikole Pašića od Žitnog trga pa sve do raskrsnice odnosno ukrštanja sa putem prema Lukićevu i Stajićevu. Ovi radovi zahtevaju potpunu obustavu saobraćaja, pa su tim povodom izvođači radova održali sastanak sa preduzetnicima koji posluju na tom potezu, predstavnicima taksi udruženja, javnog prevoza i saobraćajne policije o načinima kako će se regulisati saobraćaj na alternativnim pravcima. Ova deonica puta je veoma opterećena i rehabilitacija je krajnje neophodna, istakao je Salapura, dodajući da je investitor JP „Putevi Srbije“ i da se okončanje prve dve faze projekta očekuje u roku od 30 dana. Gradonačelnik je najavio i nastavak radova na rekonstrukciji biciklističke staze na Bulevaru Milutina Milankovića, koji će nakon okončanja poprimiti jedan zaista reprezentativan izgled, kakav i zaslužuje.

Komentarišući akciju ozelenjavanja koju je organizovala kompanija LingLong u saradnji sa lokalnom samoupravom, gradonačelnik Salapura istakao je da se ovakva aktivnost organizuje po drugi put i da je to pokazatelj da LingLong želi da ulaže u naš grad i lokalnu zajednicu u kojoj će poslovati. Ovo je ujedno i dobar primer i poziv drugim društveno odgovornim kompanijama u gradu da se na ovaj način uključe u ozelenjavanje Zrenjanina i omoguće da u nekom narednom periodu naš grad bude još zdravije mesto za život.

Tokom prošle godine, dvadeset naših sugrađana dobilo je sredstva za kupovinu seoskih kuća u okviru projekta Ministarstva za brigu o selu. Dvadeset kuća u dvanaest mesnih zajednica je otkupljeno i renovirano i u njima je počeo novi život, istakao je gradonačelnik Salapura. Lokalna samouprava u Zrenjaninu želi da kroz Program za podršku poljoprivredi ljudima koji su dobili kuće dodatno pomogne, kroz određene podsticaje za plastenike, pčelinjake ili mini farme i to će biti jedna od mera kojima ćemo im pružiti podršku za jedan miran i stabilan život na selu, dodao je Salapura.

Odvajanjem određenih finansijskih sredstava za podršku Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka, Gradsko veće Grada Zrenjanina na čelu sa gradonačelnikom Simom Salapurom, pridružilo se borbi koju „mali heroji velikog srca“ vode svakodnevno. Ta hrabrost, snaga i ogromna želja da pobede opaku bolest je nešto o čemu treba pričati svakog dana i naš grad će nastaviti da i dalje prati i podržava rad NURDOR-a, dodao je gradonačelnik.

Veoma smo ponosni što će Zrenjanin biti domaćin IX Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine od 19. do 22. maja, poručio je gradonačelnik Salapura. Ako se zna da su Olimpijske igre imale između 10 i 11 hiljada učesnika, a da će Zrenjanin ugostiti oko 5 hiljada mladih sportista, onda je sasvim jasno o kakvom se događaju radi i od kolikog je on značaja za naš grad, istakao je gradonačelnik. Zbog SOŠOV-a ćemo maksimalizovati sve naše sportske i turističke resurse, a uz saradnju sa krovnim sportskim organizacijama kako u Zrenjaninu tako i na nivou Pokrajine, mislim da ćemo se ponovo pokazati kao odlični domaćini, zaključio je Salapura.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga