Simo Salapura: Situacija alarmantna, Grad donirao bolničke krevete

Podeli:

Gostujući u centralnoj informativnoj emisiji „Dan“, gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, govorio je o događajima koji su od velikog značaja za grad, sa posebnim akcentom na trenutnu epidemiološku situaciju. Komentarišući trenutno stanje, kao i činjenicu da je u gradskoj bolnici otvoreno još jedno odeljenje za zbrinjavanje obolelih od korona virusa, Salaupra je rekao proširenje kapaciteta svakako nije dobar znak.

– Situacija sa korona virusom je i dalje alarmantna. Pokazalo se da ljudi imaju težu kliničku sliku i da, na osnovu lekarskog nalaza, oni moraju biti zbrinuti i podvrgnuti bolničkom lečenju. Pripremajući se za sve talase sa kojima se suočavamo, i mi smo, kao i Vlada, kao i Pokrajinska Vlada, u skladu sa našim finansijskim mogućnostima ulagali u zdravstvo. Od opreme za PCR testiranje, vozila za transport vakcina, kiseoničkih mesta u Opštoj i Plućnoj bolnici, mi smo sada donirali i specijalne krevete Plućnoj bolnici- rekao je gradonačelnik Zrenjanina.

Prema rečima gradonačelnika, borba protiv korona virusa je primarna, s tim u vezi će najkasnije do srede biti otvoreno još vakcinalnih punktova u Zrenjaninu. Salapura je naveo da još uvek postoji kadrovski problem, kako zbog bolesti zdravstvenih radnika, tako i zbog odliva lekara u veće kliničke centre.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga