Simo Salapura: Nastavićemo da obezbeđujemo sredstva za lečenje maloletne dece

Podeli:

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura raspisao je novi Javni poziv za ostvarivanje prava na finansijsku podršku za lečenje maloletne dece sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina, a poziv je otvoren do utroška sredstava.  

Gostujući u emisiji „Dan“ gradonačelnik Zrenjanina govorio je na koji način se grad brine o mališanima i pojasnio kriterijume raspisanog konkursa za lečenje maloletne dece.

– Mi smo pred prošlu Novu godinu, kada zbog pandemije nismo organizovali proslavu na glavnom gradskom trgu, i tada smo sredstva preusmerili na lečenje naših najmlađih sugrađana. Mnogi su osuđivali i smatrali da je to populistilčki momenat, međutim, mi smo i sada opredelil sredstva. Prošle godine je osamnaestoro dece dobilo ovu vrstu pomoći. Stručna komisija je sastavljena od tima lekara i oni razmatraju sve pristigle prijave. U ovoj godini imamo već dva pozitivno rešena slučaja. Nastavićemo sa ovom praksom, jer je ona neophodna- rekao je Salapura.

Kriterijumi za konkurisanje po Javnom pozivu, kao i dokumentacija koju je potrebno priložiti, objavljeni su na stranici sajta Grada Zrenjanina „Oglasi i konkursi“.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga