Simo Salapura dobitnik nagrade Sportskog saveza Vojvodine “Jovan Mikić Spartak“

Podeli:

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, nekadašnji uspešni karatista, a sada trener i sportski radnik, dobitnik je najznačajnijeg pokrajinskog priznanja u oblasti sporta – nagrade Sportskog saveza Vojvodine „Jovan Mikić Spartak“. Simo Salapura je proglašen za najboljeg sportskog radnika, a u obrazloženju nagrade se navodi da pruža veliki doprinos razvoju sporta ne samo u gradu, nego i široj okolini. 

 Nagrade „Jovan Mikić Spartak“ dodeljene su danas po 52. put, u Kulturnoj stanici “Eđšeg“ u Novom Sadu. Nagrada koja nosi ime slavnog sportiste dodeljuje se od 1967. godine. Ona se dodeljuje za postignute vrhunske rezultate i doprinos afirmaciji i razvoju sporta na teriotoriji AP Vojvodine. Dosad ju je, pored ovogodišnjih laureata, dobilo 882 sportista i sportskih radnika i organizacija. 

 Vrhunskim sportistima, trenerima, sportskim radnicima i sudijama priznanja su uručili pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i predsednik Sportskog saveza Vojvodine Slobodan Boškan. U ime Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, pokrovitelja nagrade Spartak, čestitke je nagrađenima uputio pokrajinski sekretar Vladimir Batez.– Još jednom se pokazalo da naš sport i naši sportski radnici i u ovoj godini postižu izvanredne rezultate. Ovo je prilika kada ceo sistem vojvođanskog sporta može da im oda priznanje. Priznanja se dodeljuju za rezultate u vrhunskom sportu, potom postignuća predstavnika u sportu invalida, te doprinose koje pružaju sportski stručnjaci. Dakle, onim ljudima koji su ceo svoj životni vek obeležili radom i rezultatima u vojvođanskom sportu – istakao je Batez. 

 Spartakova nagrada za životno delo, koja se dodeljuje zaslužnim bivšim sportistima za ukupan doprinos u oblasti sporta, uručena je istaknutom bivšem strelcu Idi Kabok. Spartakova nagrada za sportistu 2019. uručena je reprezentativcu u kajaku Strahinji Stefanoviću, potom najboljem sportisti sa invaliditetom Dejanu Jokiću, strelcu iz Šida. U kategoriji trenera uručena su dva priznanja, koje su dobili Vladimir Jovičić, trener Džudo i sambo kluba “Slavija“ iz Novog Sada, i Zlatko Kesler, trener stonoteniske reprezentacije Srbije za osobe sa invaliditetom i novosadskog SPIN-a. U kategoriji sportske sudije dobitnica ovog priznanja je karate sudija Anđelka Šavija, a ovo vrhunsko priznanje u kategoriji sportskog radnika je dobio Simo Salapura.

Izvor:zrenjanin.rs, fotografije: Dragan Burnać

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga