Šest saobraćajnih nezgoda tokom Božića

Podeli:

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu za vreme Božićnih praznika dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, od toga jedna saobraćajna nezgoda sa nastradalim licima i pet sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su lakše povređena. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 287.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 9 učesnika u saobraćaju i izdat je 91 prekršajni nalog. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 10 vozača, od toga 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole i 9 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 1 vozač zadržan u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 2 vozila zbog tehničke neispravnosti.

Odeljenje saobraćajne policije u Zrenjaninu podseća sve vozače, da prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo mogu blagovremeno da zaustave pred svakom preprekom, odnosno da vozilom upravljaju na način kojim ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga