Šest osoba povređeno u 3 saobraćajne nezgode

Podeli:

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, od toga tri saobraćajne nezgode sa nastradalim licima i jedna sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama šest lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 165.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neustupanja prvenstva prolaza, neprilagođene brzine kretanja i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, tehničke neispravnosti vozila i nepropisnog mimoilaženja.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 29 učesnika u saobraćaju i izdata su 124 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 25 vozača, od toga, 4 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 3 vozača ostala isključenja i 18 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 7 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 10 vozila, od toga, 6 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila i 4 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga