Sektor za vanredne situacije obeležio Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa

Podeli:

Sektor za vanredne situacije obeležio je danas Međunarodni dan smanjenja rizika od katasrtofa. Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura prisustvovao je taktičko-tehničkom zboru pripadnika civilne zaštite grada Zrenjanina, kao i vežbi početnog gašenja požara na prostoru ispred magacina Odseka za civilnu zaštitu u Zrenjaninu.

– Uz pomoć sredstava Pokrajinske vlade, uz pomoć Vlade RS, danas smo prisustvovali taktičko-tehničkom zboru i mogli smo da vidimo koliko su naši ljudi spremni i sa kakvom opremom raspolažu. Kada govorimo o Zrenjaninu, dva najveća rizika su poplave i požari. Što se tiče poplava, na ovom polju delujuemo zajedno sa vodoprivrednim preduzećima tako što izmuljavamo kanale i pravimo nasipe na rizičnim mestima, a kada govorimo o požarima, naročito u jesenjem periodu, nakon skidanja useva, dolazi do gotovo svakodnevnih požara u poljima. Našem profesionalnom vatrogasnom bataljonu u rešavanju ovog problema pomažu i članovi Gradskog vatrogasnog društva- rekao je gradonačelnik Zrenjanina.

Tehnička sredstva, planska dokumenta i jedinice koje su osposobljene su tri osnovna elementa pomoću kojih se upravlja rizicima i koji direktno utiču na smanjenje rizika od katastrofa, istaknuto je na današnjem skupu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga