Saveti ugledne preduzetnice kako da uspete u svojoj priči i budete uspešni

Podeli:

Gordana Božić uspešno vodi agenciju za promet nekretnina već 10 godina. Recept za trajanje po njenim rečima je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje drugih. Agenciju je osnovala davne 2007.godine, a u poslu sa nekretninama je pune dve decenije. Preduzetnica je mnogo duže.

„Samo jedno kratko vreme radila sam u državnom sektoru, videla da to nije za mene i upustila se u privatni posao. Mislim da sam oduvek znala da želim da radim za sebe, za svoj račun, da budem svoj na svome, da od mene zavisi kako ću raditi, koliko ću raditi i zaraditi. Jednostavno, da upravljam svojim poslovnim životom, priča svoju preduzetničku priču Gordana Božić.

U posao sa nekretninama upustila se tako što je, preko jedne agencije prodala i kupila sebi stan.

„Videla sam sebe u toj oblasti. Dinamično je, zanimljivo i lepo – nekom obezbeđujete krov nad glavom, dom. Trudila sam se već na samom početku i tako je do danas, da posao stalno inoviram, unosim nešto drugačije, da se izdvojim. Da ja i moja agencija, moji saradnici, budemo posebni, ali da budemo profesionalni, da završimo posao najbolje za klijente, da klijenti u nas imaju poverenje“, kaže Gordana i dodaje da je poverenje najvažnije i da se nikad ne sme izneveriti.

„Važno je da voliš ono što radiš. Onda posao nije moranje i nije težak. U svojoj poslovnoj karijeri nisam imala većih problema. moraš da učiš, da napreduješ i da nikad ne staneš“ – objašnjava Gordana svoju životnu filozofiju.

Tu filozofiju deli sa svojim saradnicama. Zanimljivo je da je Gsigma potpuno ženska firma. Već dugi niz godina, osim Gordane, tu je i Danijela Radovančev, agent sa karijerom dužom od jedne decenije i Vajica Novaković, koja je u poslu sa nekretninama više od dve decenije.
Za svoj preduzetnički duh Gordana Božić kaže da su, pomalo, krivi i geni. I jedan i drugi deda bili su preduzetnici. Jedan je bio opančar, a drugi trgovac.

“ Taj duh, biti svoj na svome i preuzeti odgovornost za sopstveni život izgleda da sam prenela in a svoju decu. Sin i ćerka su odlučili da se bave privatnim biznisom i ja sam ih u tome zdušno podržala“, ovako završava svoju priču vlasnica agencije za promet nekretnina Gsigma Gordana Božić i savetuje svima koji žele da budu svoj na svome da budu istrajni u svojim zamislima.

Kako kaže, ova godina bila je bolja od predhodne, i kad sumira rezultate, uočava da je tržište poprilično oživelo.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga