Saopštenje povodom početka rada fabrike vode u Zrenjaninu

Podeli:

Dana 23. maja 2018. godine održan je zajednički sastanak predstavnika investitora, Grada Zrenjanina, banke davaoca kredita i Vlade Republike Srbije, povodom rešenja problema početka rada fabrike vode u Zrenjaninu.
Svi učesnici sastanka su se složili sa modelom rešavanja problema, i nastojaće da uz razumevanje i podršku banke omoguće da fabrika u što kraćem roku započne sa probnim radom, a kasnije i sa redovnim poslovanjem.

U fazi probnog rada fabrike utvrđivaće se i podešavati svi parametri potrebni za ispravan rad fabrike. Nakon isteka perioda probnog rada, pod uslovom da fabrika ispunjava parametre, realizovaće se kupoprodaja pod uslovima koje u toku probnog rada dogovore investitor i budući kupac.

Najoštrije demantujemo sve neistinite informacije da fabrika ima polovnu opremu, da investitor naplaćuje penale od grada, da fabrika nije uspela da prečisti vodu na način kako je ugovoreno i slične neistine. Grad Zrenjanin nije u fabriku uložio niti jedan dinar, nikakvi penali nisu ni traženi niti se plaćaju, a oprema je potpuno nova nabavljena posebno za ovu fabriku od svetski renomiranih proizvodjača. – Navodi se u saopštenju konzorcijuma Gruppo Zilio Spa, Gruppo Zilio d.o.o. i Synertech d.o.o.

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga