NIS-ov „karavan“ društvene odgovornosti posetio Zrenjanin

Podeli:

NIS-ov karavan društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ kao drugu zaustavnu tačku na svom putu kroz gradove i opštine partnere izabrao je Zrenjanin.

Kompanija NIS i grad Zrenjanin svečano su proslavili desetogodišnjicu NIS-ovog programa „Zajednici zajedno“ i isto toliko godina uspešne saradnje.

Na obostrano zadovoljstvo, pomenuti jubilej ovekovečen je u jednoj od najstarijih pozorišnih zgrada u Srbiji, Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“, centru kulturnog života Srednjobanatskog upravnog okruga. Kompletnu scenu ovog pozorišta kompanija NIS rekonstruisala je u okviru programa „Zajednici zajedno“ i time baroknoj lepoti pridodala novo ruho.

Svečanosti su prisustvovali Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina, Salavat Munipov, glavni inženjer Bloka Servisi kompanije NIS, predstavnici NIS-a, kao i mnogobrojni nosioci projekata realizovanih tokom desetogodišnje saradnje.

Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina je ovom prilikom izjavio: „Lepo je imati ovako društveno odgovornu kompaniju u svojoj okolini koja je u proteklih devet godina u gradu Zrenjaninu podržala 139 projekata i uložila preko 120 miliona dinara. Mi u Zrenjaninu često volimo da kažemo da je naftna industrija osnovana u Zrenjaninu. Slobodno mogu da kažem da u Zrenjaninu nema nijedne ovakve kompanije kao što je Naftna industrija Srbije, koja ovoliko ulaže svojih sredstava u sport, kulturu, obrazovanje, i u našu zajednicu i na tome smo joj veoma zahvalni. Siguran sam da ćemo nastaviti ovu saradnju i narednih decenija“, naglasio je Janjić.

Salavat Munipov, glavni inženjer u Bloku Servisi u ime kompanije NIS izrazio je zadovoljstvo zbog dobre saradnje sa Gradom Zrenjaninom . „Veliko je zadovoljstvo što u ime kompanije NIS danas ovde sa našim partnerima iz Zrenjanina proslavljamo jubilej naše saradnje – 10 godina programa „Zajednici zajedno“. Grad Zrenjanin je naš partner od početka sprovođenja ovog programa, što potvrđuje da je naš veoma važan partner. U Zrenjaninu se nalaze i naše bazične delatnosti poput istraživanja i proizvodnje, ali tu se nalazi i naš trening centar koji smo otvorili za obuku mladih studenata iz Tehničke škole u Zrenjaninu, ali i za studente Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“. Nastavićemo da ulažemo u grad Zrenjanin i projekte koji unapređuju čitavu zajednicu, na bolje“, istakao je Munipov.

Dodatne informacije:

U okviru programa „Zajednici zajedno“ kompanija NIS je u Zrenjaninu podržala 139 projekata, a kroz ovaj program i ostale NIS-ove programe društvene odgovornosti do sada je u Grad Zrenjanin uloženo preko 123 miliona dinara. Kompanija je podržala otvaranje akreditovanog studijskog programa „Industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa“ na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“, kao i odeljenja trogodišnjeg obrazovanja na smeru „Rukovalac postrojenjima za dobijanje nafte i gasa“ Tehničke škole.

Značajan je podatak da je tokom 2017. godine samo u oblasti sporta NIS podržao 4 projekta u Zrenjaninu i uložio 12,5 miliona dinara u njihovu realizaciju. NIS od 2009. godine aktivno podržava projekte u lokalnim samuopravama u kojima posluje, razvijajući jake i stabilne partnerske odnose sa institucijama i građanima. U protekloj deceniji, za unapređenje uslova života građana u 11 gradova i opština širom Srbije, kompanija je uložila više od milijardu dinara i realizovala preko 900 projekata. Od ove godine programu Zajednici zajedno pridružiće se i grad Požarevac, kao 12. lokalna zajednica, čime NIS nastavlja da proširuje partnerske odnose sa lokalnim opštinama i gradovima u Srbiji.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga