Saobraćajne nezgode, isključenja iz saobraćaja i trežnjenje vozača

Podeli:

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, od kojih dve sa povređenim licima i dve sa materijalnom štetom.

udes
U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je zadobilo teške telesne povrede, a jedno lice je laške povređeno. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 150.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom, neustupanja prvenstva prolaza i neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 17 učesnika u saobraćaju i izdato je 57 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 8 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole, 2 vozača pre sticanja prava na upravljanje i 5 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 3 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 2 vozila, od toga 1 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 1 vozilo zbog tehničke neispravnosti vozila, navodi se u saopštenju PU Zrenjanin.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga