Rekordna potreba za uslugama bebisiterki

Podeli:

Više od 500 bebisiterki koje traže posao i 200 porodica koje traže pomoć u kući registrovali su se u poslednjih 30 dana na najvećoj srpskoj platformi za čuvanje dece Supersiterka.com. To je dvostruko više registrovanih korisnika nego u bilo kom mesecu koje je sajt doživeo ranije.

Ovo povećanje potražnje uglavnom je zbog početka nove školske godine i početka jeseni.

„Na početku nove školske godine roditelji obično prave planove i traže dadilju koja bi mogla da se brine o njihovoj deci kada se razbole i ne budu mogli da idu u vrtić ili školu. Takođe, roditelji se često odlučuju da se vrate na posao nakon porodiljskog ili očinskog odsustva odmah na početku jeseni, a takođe tada aktivno traže i dadilju koja će redovno raditi“, kaže Vitautas Kraujalis, osnivač platforme Supersiterka.com.

Jedan od razloga za rekordnu potražnju za uslugama čuvanja dece mogla bi da bude i činjenica da kompanije koje su prešle na rad od kuće zbog koronavirusa, polako počinju da vraćaju svoje zaposlene u kancelarije, ako ne na puno radno vreme, onda barem na nekoliko dana u nedelji.

„U Srbiji smo počeli da primećujemo značajno povećane aktivnosti na tržištu čuvanja dece sredinom avgusta. Iz iskustva u drugim državama znali smo da krajem avgusta i početkom septembra naglo raste aktivnost na sajtu. Ali bili smo potpuno iznenađeni koliko su roditelji i bebisiterke bili aktivni tokom ovog perioda u Srbiji. U avgustu je naš srpski sajt posetilo više od 10.000 ljudi i taj broj je bio jedan od najvećih u svim državama u kojima poslujemo. Drago nam je da vidimo ove rezultate, posebno zato što smo započeli svoje aktivnosti u Srbiji pre manje od godinu dana”, dodaje Vitautas.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga