Radnici firme „Le Belier Kikinda“ traže obustavu rada zbog koronavirusa (FOTO)

Podeli:

Zahtev menadžmentu fabrike „Le Belier Kikinda“ uputili su radnici zbog koronavirusa. 

Kako se navodi, oni smatraju da rade u nebezbednim uslovima u kojem je olakšano širenje virusa. 

Kako tvrde, dobili su malo jednokratnih maski, a prostora u svlačionicama ima manje nego što je propisano. 

Zabrinuti su, jer radom u firmi pomažu ubrzavanju i širenju virusa.  Oni traže zatvaranje fabrike, dok ne prođe opasnost od koronavirusa po zdravlje ljudi. Zahtev prenosimo u potpunosti.

Pored više pokušaja da na zvanični telefon pomenute firme dobijemo odgovore i komentar od nadležnih na zahtev radnika, u tome nismo uspeli, jer se niko nije javio na telefon. 

Predsednik reprezentativnog Samostalnog sindikata firme „Le Belier Kikinda“, Vladimir Kubet prokomentarisao je situaciju u firmi za RTV Santos. 

„Video sam na Fejsbuku što kruži neki papir, međutim ne znam da li je to dostavljeno. Čujem da bi trebao da bude neki sastanak direktora sa radnicima u 14 časova za sve zaposlene, pa ćemo videti šta će biti. Radnici su uplašeni,“ rekao je Kubet.

Maske se dele svaki dan i u firmi postoje sredstva za dezinfekciju ruku. 

Potvrđeno nam je da su radnici prilikom presvlačenja bliže nego što je to preporučeno. 

„Politika firme je bila dok ima narudžbi da se to odradi što ima naručeno, da kupac ne trpi, pošto naša roba ide 100% u izvoz, u inostranstvo. Mislim da su stale te veće fabrike u Francuskoj, po Nemačkoj. Mislim da je svakako pitanje dana dokle ćemo raditi. Jel to sad što se radi, verovatno se pravi neki lager u slučaju posle nekog pokretanja da ima malo zaliha, to je moje neko mišljenje“, potvrdio nam je Kubet. 

Trenutno oko 600 radnika radi u 3 smene. 

RTV Santos je rečeno da je nezahvalno govoriti o stavu Sindikata bilo šta, jer ukoliko firma stane, postavlja se pitanje šta će biti sa radnicima i ko će njima posle pomoći. 

Na sastanku u 14 časova pričaće radnici sa čelnim ljudima firme, kako bi se pronašlo neko rešenje kojim bi svi bili zadovoljni. 

Naša medijska kuća će obavestiti javnost o eventualnom dogovoru i zaključcima sastanka. Pokušaćemo ponovo da dobijemo stav čelnih ljudi firme „La Belier Kikinda“. 

Zapratite našu Fejsbuk stranicu, ukoliko to već niste uradili. 

Podelite vest, ukoliko su vam korisne informacije

 

Foto: lebelier.com

 

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga