Prvi slučaj korona virusa u Srbiji potvrđen u Subotici, pacijent u izolaciji

Podeli:

Muškarac (43) iz Subotice prvi je pacijent u Srbiji kod koga je dokazano prisustvo korona virusa. Trenutno je u izolaciji, lekari ne daju detalje o njegovom stanju.

U Srbiji se pojavio prvi zaraženi pacijent kod koga je dokazano prisustvo korona virusa. Reč je o muškarcu (43) iz Subotice. Kako „Novosti“ saznaju pacijent se javio sa simptomima koji nalikuju oboljenju koje izaziva Kovid-19.

Kako se dalje navodi, uzeti su uzorci i njihova obrada u laboratoriji Instituta “Torlak” pokazala je da je pacijent pozitivan na korona virus, trenutno smešten u izolaciju, dobija terapiju i lekari se za sada ne izjašnjavaju o njegovom zdravstvenom stanju.

Na vanrednoj konferenciji za medije obratio se ministar zdravlja Lončar

– Desila se stvar koju smo očekivali, imamo prvi pozitivan slučaj korona virusa u Srbiji. Radi se o čoveku koji je boravio u više navrata u Budimpešti, tamo mu živi sestra, imala je respiratorne tegobe i temeperaturu i sve one znake koji ukazuju na virusn Korona. Kada se vratio u Suboticu osetio je slične tegobe i sam se javio u subotičku bolnicu. – rekao je ministar

Ministar Lončar je pozvao građane Srbije ističući da se država blagovremeno organizvala i preduzela preventivne mere da ne dođe do eskalacije, odnosno širenja virusa.

 

Izvor: Subotica.com

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga