Proteklog vikenda se dogodilo šest saobraćajnih nezgoda u Zrenjaninu!

Podeli:

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, od kojih četiri sa povređenim licima i dve sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su zadobila teške telesne povrede, a četiri lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 510.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – dve, nedržanja potrebnog odstojanja – jedna, nepropisne radnje vozilom – jedna i neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola -dve.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 11 učesnika u saobraćaju i izdata su 73 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 10 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 8 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 2 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

Odeljenje saobraćajne policije u Zrenjaninu podseća sve vozače, da prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo mogu blagovremeno da zaustave pred svakom preprekom, odnosno da vozilom upravljaju na način kojim ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga