Proteklog vikenda 6 saobraćajnih nezgoda

Podeli:

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se 6 saobraćajnih nezgoda.

U ovim saobraćajnim nezgodama 1 lice je smrtno nastradalo, 1 lice je zadobilo teške telesne povrede, 8 lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 982.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozila-5, (u dve od navedenih je prateći uticajni faktor vožnja pod dejstvom alkohola), nepropisno preticanje-1.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 40 učesnika u saobraćaju i izdato je 139 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 37 vozača, od toga 23 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 12 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 23 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola, zadržano je 4 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe iz saobraćaja je isključeno 7 vozila, od toga, 3 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice 1 vozilo jer nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila i 3 vozila zbog tehničke neispravnosti,

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga