Proteklog vikenda 3 saobraćajne nezgode

Podeli:

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 3 saobraćajne nezgode, od toga, 1 nezgoda sa nastradalim licima i 2 nezgode sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 1 lice je smrtno stradalo, 2 lica su zadobila teške telesne povrede i 4 lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 600.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – 1, neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – 1, neprilagođena brzine kretanja vozilom; upravljanje vozilom na kome nije bilo uključeno ni jedno svetlo za osvetljavanje puta niti poziciono svetlo i prevoz više lica u vozilu od prpisanog – 1.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 43 učesnika u saobraćaju i izdato je 197 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja su isključena 34 vozača, od toga 22 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 6 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere i 5 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 22 vozač koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola, zadržana su 4 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe iz saobraćaja je isključeno 6 vozila, od toga, 4 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 2 vozila zbog tehničke neispravnosti.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga