Projekcija filma „Pod zvezdama“

Podeli:

Festival francuskog filma održan je u Beogradu, Nišu i Novom Sadu od 14 – 18. juna 2023, a specijalna dodatnom projekcija u Zrenjaninu biće održana sutra, 30. juna od 21h.


Kum ovogodišnjeg izdanja festivala je režiser Srdan Golubović koji će prisustvovati sutrašnjem događaju.

U skladu sa već uspostavljenom tradicijom Festivala, publika je imala prilike da vidi nekoliko filmova iz selekcije ovogodišnjeg Kanskog festivala, i to na projekcijama na atraktivnim lokacijama u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. U prestonici, kao festivalski prostor poslužio je Kosančićev venac, potom obala Dunava kod veoma popularnih Silosa na Dorćolu i plato između kula Ušće na Novom Beogradu, a za projekcije u zatvorenom prostoru odabrana je MTS dvorana. U Novom Sadu, filmovi su bili prikazani u sali Kulturnog centra Novog Sada, a u Nišu u bioskopu Vilingrad.

U Gradskoj bašti u Zrenjaninu, najatraktivnijem gradskom prostoru na otvorenom, uz podršku Kulturnog centra grada Zrenjanina, specijalna projekcija filma “Pod zvezdama” režisera Sebastijena Tilera biće održana 30. juna u 21h, uz poseban prateći program.

Smotra posvećena francuskoj kulturi u organizaciji Francuskog instituta u Srbiji, a pod pokroviteljstvom kompanije MLEKOPRODUKT i ove godine biće upotpunjena degustacijom finih francuskih Ile de France sireva koje u Srbiji distribuira kompanija MLEKOPRODUKT kao deo grupe SAVENCIA. Učešće kompanije MLEKOPRODUKT u ovom važnom kulturnom događaju koji slavi francusku filmsku umetnost još jedna je potvrda privrženosti principima društvene odgovornosti kroz aktivnu podršku kulturi i međunarodnoj umetničkoj saradnji.

Program:

19.00h – Degustacija delikatesnih francuskih Ile de France sireva i vina Taraških vinograda

19.00h – Nastup vokalne solistkinje Milice Dosković

21.00h – Projekcija filma „Pod zvezdama“

O filmu:

Od trenutka dok je još bio dete Jazid je imao jednu veliku strast, ravljenje peciva. Odgajan u hraniteljskim porodicama i domovima mladić će težiti da ostvari svoj san, da radi sa najčuvenijim poslastičarima i da postane najbolji u poslu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga