Projekat Grada Zrenjanina, srednjih škola i NP „Toša Jovanović“

Podeli:

NP “Toša Jovanović” pokrenulo je projekat u saradnji s Gradskom upravom Zrenjanina i Aktivom srednjih škola Zrenjanina, pod nazivom “Škola u pozorištu”, koji bi za cilj imao proširenje školskih edukativno-obrazovnih planova, odnosno upoznavanje srednjoškolskih učenika sa institucijom pozorišta i njenom konstitutivnom ulogom u programima građanskog vaspitanja, kao i zasnivanje iskustvene osnove za nastavno-teorijske sadržaje iz dramskog stvaralaštva.

Dogovor o tome juče su postigli gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, predsednica Aktiva direktora srednjih škola Zrenjanina Marija Servo i v.d. direktora NP “Toša Jovanović” Dejan Karlečik.


Na sastanku u kabinetu gradonačelnika predočeno je da će se projekat realizovati u toku jedne školske godine, tj. nastupajuće pozorišne sezone, tokom koje bi se za svaku srednju školu posebno, jedanput nedeljno igrala predstava u matine terminu. Ono što ovakvu združenu inicijativu Grada, Pozorišta i školskog Aktiva izdvaja od sličnih i prethodnih u drugim gradovima Srbije, jeste činjenica da je zasniva Grad Zrenjanin, koji na taj način ne postaje samo Grad sa pozorištem kao njegov osnivač, već Grad pozorišta koji svoju instituciju kulture uključuje u programe svojih škola, odgajajući tako buduću pozorišnu publiku neophodnu za njeno kvalitetno funkcionisanje.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga