Produžen rok za prijavu kompanija za program dualnog obrazovanja

Podeli:

Zbog velikog interesovanja privrede rok za podnošenje prijava kompanija za program dualnog obrazovanja produžen je do 15. decembra, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

– Do kraja novembra pristiglo nam je 650 prijava kompanija za različite profile dualnog obrazovanja, zahtevi još pristižu pa smo kompanijama dali mogućnost da se prijavljuju do polovine decembra. Na raspolaganju smo i za individualne sastanke sa ciljem što preciznijeg i kvalitetnijeg informisanja privrednika o prednostima i zadacima u realizaciji dualnog obrazovanja – objašnjava Mirjana Kovačević, rukovodilac Centra za dualno obrazovanje i obrazovne politike Privredne komore Srbije.

Dominantni sektori za koje su kompanije zainteresovane tradicionalno su elektrotehnika, mašinstvo i obrada metala, ugostiteljstvo, poljoprivreda, a od sledeće školske godine u ponudi za realizaciju po dualnom modelu će se naći i devet novih obrazovnih profila: elektrotehničar telekomunikacija, rukovalac poljoprivredne mehanizacije, kulinarski tehničar, hotelsko-restoraterski tehničar, turistički-tehničar, vodoinstalater, tehničar industrijske robotike, galanterista i izrađivač hemijskih proizvoda.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga