Prijem za takmičare i rukovodstvo Omladinskog džudo kluba “Proleter” – bronza u Super ligi Srbije u obe konkurencije podstrek za dalji rad

Podeli:

Džudisti zrenjaninskog OJK “Proleter” ostvarili su najveći klupski uspeh do sada, osvajanjem trećeg mesta u Super ligi Srbije, i to u obe konkurencije, muškoj i ženskoj. Tim povodom, danas je u kabinetu zamenika gradonačelnika upriličen prijem za takmičare i rukovodstvo kluba, kom su prisustvovali gradonačelnik Simo Salapura, zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnik gradonačelnika Rajko Kapelan.

Ispred OJK “Proleter” prisustvovali su istaknuti takmičari Milan Bulaja i Dušan Sarić, trener Tomislav Kohajm i članovi uprave Bojan Marković i Edvin Bera.  Čelnici Grada Zrenjanina čestitali su predstavnicima OJK “Proleter” na uspehu, čime je još jedan klub iz bogate sportske porodice našeg grada stao među najbolje u zemlji.

Trener Kohajm ističe da se u klubu odlično radi, puno je talentovanih takmičara i očekivanja su da se već naredne godine dostigne i stepenik više i da se zrenjaninski džudisti bore i za titulu državnog prvaka. Raduje odziv dece u školama koja počinju da treniraju, tako da klub uporedo radi na nekoliko punktova, na kojima se mogu priključiti i novi članovi.

Treninzi se održavaju u osnovnim školama “Petar Petrović Njegoš” u Zrenjaninu, “Đura Jakšić” u Perlezu, “Dr Boško Vrebalov” u Melencima, “Svetozar Marković Toza” Elemir, “Sveti Sava” u Žitištu, kao i u sali MZ “Šumica” u Zrenjaninu.

U Super Ligi Srbije, u muškoj konkurenciji, učestvovalo je 12 ekipa, a u ženskoj pet. U muškoj konkurenciji, džudisti “Proletera” su savladali, u grupi, ekipe “Borca” i “Slavije” iz Novog Sada. U četvrtfinalu su bili bolji od “Rakovice” iz Beograda, u polufinalu su izgubili od OJK “Beograd”, dok su u borbi za bronzu pobedili “Partizan” iz Kikinde rezultatom 4:1. U ženskoj konkurenciji, OJK “Proleter” je u borbi za bronzu bio bolji od beogradskog “Voždovca”.

Za OJK “Proleter” su u Super ligi Srbije nastupali: Mateja Dakić, Ilija Ciganović, Dušan Sarić, Milan Bulaja, Miloš Mijanović, Bojana Savić, Sara Jocić, Dunja Mladenović, Kristina Kulundžić, Valentina Gagić i Katarina Orlović.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga