Prijem za predstavnike Internacionalne policijske asocijacije IPA iz Grčke – podregion Zakintos

Podeli:

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac primio je danas u Gradskoj kući delegaciju Internacionalne policijske asocijacije IPA iz Grčke – podregion Zakintos.

Poželevši im dobrodošlicu, Santovac je podsetio da je sredinom juna upriličio i prijem za predstavnike Internacionalne policijske asocijacije IPA iz Crne Gore i Poljske i da se sprovode brojne aktivnosti koje se odnose na tu asocijaciju, a da je sve to, kako je naveo, očigledan pokazatelj dobrog rada IPA-e u Zrenjaninu.

Santovac je istakao da Grad Zrenjanin u tim aktivnostima daje podršku IPA regiji Zrenjanin i izrazio zadovoljstvo što gosti sa Zakintosa u okviru prve posete Srbiji borave u našem gradu.

Predsednik IPA regije Zakintos Haralambos Adrijopulus zahvalio je na gostoprimstvu istakavši da su prvi utisci veoma dobri i da je jedan od ciljeva posete druženje, odnosno upoznavanje i razmena poslovnih informacija.

Haralambos je zameniku Saši Santovcu uručio plaketu IPA regije Zakintos.

U ime domaćina, IPA regije Zrenjanin, na prijemu se zahvalio predsednik Mile Pejić, a među delegacijom iz Srbije u našem gradu bio je i  predsednik IPA Podunavlje Perica Milovanović.

IPA je jedina međunarodna strukovna organizacija policajaca, kako aktivnih tako i penzionisanih, bez obzira na funkciju, rang, religiju, pol, nacionalnost, rasu. To je politički i poslovno potpuno nezavisna i nevezana ni za jednu drugu organizaciju ili udruženje, a otvorena je za policajce svih država, za jednostavne i neograničene odnose između policajaca i za uspostavljanje mogućnosti međusobne izmene strukovnih iskustava.

IPA je registrovana na temelju svojih ciljeva pri Savetu Evrope i UN, sa savetodavnim statusom, kao međunarodna organizacija.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga