Prihodi od otuđenja gradskog građevinskog zemljišta skoro 60 miliona dinara

Podeli:

Grad Zrenjanin u toku ove godine objavio je dva oglasa za otuđenje većeg broja parcela gradskog građevinskog zemljišta, od čije je prodaje prihodovano skoro 60 miliona dinara, istaknuto je na današnjoj sednici Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik Simo Salapura i na kojoj se deset tačaka dnevnog reda odnosilo upravo na predloge rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta.

Predsedavajući Gradskog veća, gradonačelnik Simo Salapura, istakao je takođe da su današnju sednicu obeležile tačke koje se tiču poslednjeg oglasa o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta.

– Zabeležena je tom prilikom i jedna novina – najveća prodata parcela po površini u nekom od naseljenih mesta na našoj teritoriji, u Ečki, veličine 28 hiljada kvadratnih metara i u vrednosti od 14 miliona dinara, za izgradnju obejkata kolektivnog stanovanja, investitora “Linglong”, namenjenih rezidencijalnom stanovanju, kao i za stanove srpskim i kineskim radnicima, zaposlenim u samoj kompaniji. Za Grad Zrenjanin to je dobar pokazatelj da, pored dovođenja najvećih investitora, imamo i značajan rast stanogradnje. U ovom momentu, na teritoriji Grada Zrenjanina otvoreno je više od deset gradilišta novih stanova, što najbolje ide u prilog činjenici da prisustvo investitora pokreće i lokalne ekonomske prilike – rekao je gradonačelnik nakon sednice.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga