PREVENCIJOM PROTIV DIJABETESA, Prva dijabetološka ordinacija na točkovima u novembru širom Srbije

Podeli:

Povodom novembra, meseca borbe protiv dijabetesa, 17, 18 i 19. novembra u Vršcu, Sremskoj Mitrovici i Zrenjaninu, od 9 do 16 časova biće postavljenja „Prva dijabetološka ordinacija na točkovima“. Svi građani će u ordinaciji moći besplatno da izmere svoj nivo šećera u krvi i obave konsultacije sa zdravstvenim radnicima o prevenciji, kontroli i lečenju dijabetesa. Osim toga, oni građani kojima se ustanovi visok nivo glikemije, a time i rizik od obolevanja od šećerne bolesti, na poklon će dobiti aparat za merenje šećera u krvi kako bi mogli da nastave i sami kod kuće da prate svoje stanje, preventivno deluju i spreče moguće komplikacije dijabetesa.

Ovaj projekat ima za cilj skretanje pažnje javnosti na važnost redovne kontrole nivoa glukoze u krvi kao najbolje prevencije u borbi protiv dijabetesa, a pokrenula ga je austrijska kompanija Med Trust koja je i obezbedila specijalizovano vozilo za pokretnu dijabetološku ordinaciju.

U Vršcu ordinacija će biti postavljena na Trgu Teodora Vršačkog, u Sremskoj Mitrovici na Trgu Ćire Milekića, dok će u Zrenjaninu specijalizovano vozilo biti postavljeno na Trgu Slobode kod fontane. Nakon ovih gradova, ordinacija nastavlja svoj put i u druge gradove u Srbiji.

17. novembra – Vršac – Trg Teodora Vršačkog

18. novembra – Sremska Mitrovica – Trg Ćire Milekića

19. novembra – Zrenjanin – Trg Slobode (kod fontane)

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga