Popunjava se ugaona parcela u zoni “Jugoistok”, proizvodne pogone podiže zrenjaninsko preduzeće “Kalmes”

Podeli:

Objavljen je Javni poziv za prezentaciju urbanističkog projekta urbanističko-arhitektonske razrade lokacije za izgradnju proizvodnog objekta u radnoj zoni “Jugoistok I“ u Zrenjaninu, podnosioca zahteva “Kalmes” d.o.o. iz Zrenjanina. Ovaj investitor planira gradnju na ugaonoj parceli, omeđenoj ulicama Ognjeslava Kostovića i Dr Đorđa Radovića, na površini od 3.000 kvadratnih metara, a u pitanju je parcela pored poslovnog prostora preduzeća “Remondis Medison” i u blizini “Ćirkoma”.

Još jedan investitor iz našeg grada pridružiće se postojećim u ovoj radnoj zoni, a u projektovanim proizvodnim objektima, koji će zauzimati nešto više od 50 odsto površine predmetne parcele, “Kalmes d.o.o.” planira da proizvodi metalnu galanteriju, što podrazumeva CNC sečenje limova, varenje, savijanje limova i mašinsku obradu na CNC strugovima i CNC glodalicama.

Kako je navedeno u projektnoj dokumentaciji, bruto razvijena površina budućeg objekta je 1.738,03 m2, dok je ukupna neto korisna površina 1.613,98 m2, a sastoji se od dve proizvodne hale, čekaonice, hodnika, garderobe za radnike, četiri radionice i toaleta. Na međuspratovima se nalaze kancelarije, konferencijska sala i toaleti.

Industrijska zona “Jugoistok – Ečka” u Zrenjaninu, svojim kapacitetom, dosadašnjim razvojem i potencijalima predstavlja jednu od najprivlačnijih lokacija za investiranje na teritoriji Republike Srbije. U ovoj zoni posluje, gradi proizvodne pogone ili je kupilo građevinske parcele više od 30 investitora, među kojima i najveći strani investitor u Srbiji, “Linglong”. Planskim proširenjima, kapacitet zone “Jugoistok” dostigao je 550 hektara, od kojih preko 130 imaju poznatog vlasnika. U ovom trenutku verovatno nema lokalne samouprave u Srbiji, osim Zrenjanina, koja je u mogućnosti da na jednom mestu ponudi investitorima takav obim infrastrukturno uređenog građevinskog zemljišta.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga