Preprodavci digitalnih žetona za pranje vozila?

Podeli:

Vreme preprodaje nafte, benzina i deviza daleko je iza nas. Međutim, nove generacije su pronašle način da neovlašćeno trguju trenutno aktuelnim proizvodima.

Ovo je zaista nezabeležen slučaj, jer su se, verovali ili ne, pojavili neovlašćeni preprodavci digitalnih žetona za pranje vozila na auto perionici Maris. Oni su na zaista originalan način iskoristili za sebe akciju koja se nudi svim korisnicima.

Naime, kompanija Maris Car Wash koja predstavlja najveći lanac samouslužnih perionica u Srbiji još 2017-te je prva u Srbiji, ali i u Evropi, uvela mogućnost pokretanja usluge pranja i plaćanja preko mobilne aplikacije Ready2Wash. Ready2Wash se danas koristi u 20 zemalja Evrope.

Uspešna akcija u saradnji sa kompanijom MasterCard kojom su korisnici imali mogućnost da kupovinom 2 žetona dobiju dodatna 2 gratis žetona + 10% više vremena za pranje  bliži se kraju, a sama akcija je dovela do zaista neočekivane pojave, a to su neovlašćeni dileri za preprodaju digitalnih žetona korisnicima ovih perionica u Beogradu, Zrenjaninu i Subotici.

Razgovarali smo sa gdinom Raičevićem, zaposlenim na jednoj benzinskoj stanici u Beogradu na kojoj funkcioniše Maris autoperionica.

Saša, možete li nam reći šta se zapravo desilo?

Juče prepodne kada sam obavio sve pripreme vezane za nesmetano funkcionisanje perionice, primetio sam mladića sa telefonom koji nešto žustro objašnjava našem korisniku, a očigledno je bilo vezano za perionicu. Mladić se rukovao sa našim korisnikom i udaljio se sa perionice svojim automobilom. Kada je korisnik završio pranje automobila, više iz radoznalosti sam ga pitao o čemu su razgovarali a dobio sam odgovor koji nisam mogao ni da zamislim.

Korisnik mi je rekao da mu se mladić predstavio kao predstavnik Maris kompanije i objasnio kako funkcioniše aplikacija Ready2Wash i da uz nju ima 10%  više vremena za pranje. Korisnik je na molbu nepoznatog mladića instalirao aplikaciju na svoj telefon, a “diler” mu je sa svog naloga prebacio 2 žetona za pranje uz nadoknadu od 200 rsd. Korisnik je izrazio zadovoljstvo, jer je dobio mogućnost da koristi više vremena za pranje svog vozila, ali naravno nije znao da je on sam mogao putem aplikacije da kupi žetone po znatno povoljnijim uslovima, iako nam je cela perionica izbrendirana sa plakatima vezanim za ovu akciju.

Naravno, odmah sam se konsultovao sa mojim kolegama iz centrale i dobio potvrdu da nije u pitanju nesporazum – promocija naše akcije za koju nisam znao, već je u pitanju bilo “samostalno” preduzetništvo mladića koji je najverovatnije kupio putem MasterCarda veći broj žetona i na taj način je dobio i gratis žetone koje je on nakon toga za keš neovlašćeno prodavao korisniku ili korisnicima na našoj perionici.

Iz kompanije Maris su zamolili sve korisnike da digitalne ili metalne žetone kupuju isključivo na menjaču perionice, kasama benzinskih stanica na kojima se nalaze autoperionice Maris ili putem mobilne aplikacije Ready2Wash uz podsećanje da promotivna akcija u kojoj se korisnicima aplikacije nudi mogućnost kupovine 2 žetona uz dobijanje 2 besplatna traje još samo do 31.10.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga