Predstava „O iscrpljivanju ili plutanje van sopstvenih granica“

Podeli:

U okviru festivala  „Na sopstveni pogon“, koji se ove godine održava u devet gradova, druga po redu predstava u Zrenjaninu odigrana je proteklog vikenda u Kulturnom centru Zrenjanin. Predstavu pod nazivom „O iscrpljivanju ili plutanje van sopstvenih granica“, izvela je grupa „Hajde da“, koja je počela sa radom  1999. godine , a u svom članstvu ima psihologe, umetnike, socijalne radnike, menadžere.

Programi koje je do sada realizovala spadaju u domen psihološke podrške, ličnog razvoja , osnaživanja, razvoja umetničke prakse, aktivizma. Do danas je preko 750 osoba prošlo njihove radionice. U predstavi učestvuju učenici baletske škole ‘Lujo Davičo“ iz Beograda.Predstava O iscrpljivanju ili plutanje van sopstvenih granica nastala je u okviru projekta ‘Redovno u zoni neživljenosti“ , koji istražuje kako uslovi života: društveni, politički, ekonomski, radni, dovode ljude u stanje konstantne iscrpljenosti.

Projekat istražuje kako se prihvatanjem ovih uslova , za šta  izbor nije uvek dostupan, učestvuje u sopstvenom isključivanju života i biva ostavljenim u zoni „neživljenosti“.Na sceni pet izvođača mlađe generacije ispitujući svoje izvore iscrpljivanja promišljaju mogućnosti otpora kroz zaustavljanje i u jednom trenutku nude i publici mogućnost kolektivnog  mirovanja, dva minuta mira, za koje se kasnije u razgovoru sa publikom ispostavilo da su veoma različito doživljena. Moderator na događaju bila je Smiljana Tucakov ispred CEKOMA.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga