Predškolska ustanova Zrenjanin: Počeo upis u vrtiće

Podeli:

Predškolska ustanova u Zrenjaninu počela je upis dece u vrtiće i ta procedura trajaće do 31. maja. Upis se vrši onlajn, a u Predškolsku ustanovu trebalo bi da dođu oni roditelji koji imaju određenu dodatnu dokumentaciju. Tate i mame budućih polaznika zrenjaninskih vrtića potrebno je samo da pribave uput od pedijatra.

Upis dece u vrtiće kojima rukovodi Predškolska ustanova u Zrenjaninu počeo je 4. maja a završava se poslednjeg dana u ovom mesecu. Kao i prethodnih nekoliko godina, upis će se vršiti isključivo elektronskim putem, preko nacionalnog portala e-uprave. Postoji celodnevni i poludnevni boravak u vrtićima. Celodnevni boravak se odnosi na jasleni uzrast i obdanište od 3 do 5,5 godina. Predškolske, pripremne grupe imaju mogućnost izbora između poludnevnog i celodnevnog boravka. Upis dece u grupe pred polazak u školu je obavezan za sve rođene od 01. marta 2016. do 28. februara 2017. godine.

Kada roditelji podnesu prijavu preko e-uprave, sistem će automatski pribavljati podatke iz matične knjige i Centralnog registra obaveznog socijalnog osuguranja. Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju, decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite, i drugog, predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno da roditelji podnesu relevantnu dokumentaciju lično u predškolsku ustanovu, kojom dokazuje navedeni status.

Spiskovi dece koja su primljena u Predškolsku ustanovu za školsku 2022/2023.godinu biće blagovremeno istaknuti na Oglasnim tablama vrtića.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga