Praznična ponuda na gradskim pijacama- Od badnjaka do gotovih kolača

Podeli:

Božić i Badnji dan izmamili su veliki broj naših sugrađana na pijace. Na tezgama je bogata praznična ponuda, a trgovci kažu da ne manjka ni potražnje. Topli dani, kažu, idu u prilog i njima i potrošačima.

Milica Klopotan, na pijaci je danas imala pune ruke posla. Na njenoj tezgi moglo se pronaći sve što običaji nalažu da jedno domaćinstvo treba da ima u kući tokom Badnjeg dana i Božića. Ova trgovkinja ističe da su gužve velike, ali da se trgovina vrši na obostrano zadovoljstvo.

– Cene su iste kao i prethodne godine. Žito ide od 80-100 dinara, a badnjaci od 100 do 120 dinara. Velika je potražnja, ali mi smo obezbedili dovoljnu količinu svega- rekla je Milica.

Na pijačnim tezgama se danas moglo naći sve što je potrebno da bi praznična trpeza zasjala punim sjajem- od žita, oraha, suvih šljiva, pa sve do ribe i gotovih kolača. Sugrađani su zadovoljni današnjom ponudom na pijačnim tezgama, jer se celokupna kupovina za Badnji dan i Božić mogla obaviti bez puno muke i šetanja.

Zrenjaninci su zadovoljni činjenicom da pijačni trgovci nisu podigli cene zbog praznika, pa se sve moglo pazariti po zaista prisupačnim cenama.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga