Povređena jedna osoba

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se dve saobraćajne nezgode, od toga jedna sa povređenim licima i jedna sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je zadobilo teške telesne povrede, a materijalna šteta će biti naknadno utvrđena.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neustupanja prvenstva prolaza – jedna i neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 16 učesnika u saobraćaju i izdato je 76 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja su isključena 23 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere, 1 vozač – ostala isključenja i 20 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 5 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.