Potpisan Sporazum o saradnji između Grada Zrenjanina i Crvenog krsta Zrenjanin

Podeli:

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević danas su u Gradskoj kući potpisali Sporazum o saradnji, kojim se uređuju saradnja i međusobna prava i obaveze između Crvenog krsta i Grada Zrenjanina u vezi sa nastavkom uslovnog, neometanog i kontinuiranog rada Crvenog krsta na teritoriji grada. Potpisivanju je prisustvovala i  Jelena Dragić, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave.

 
Sporazum sadrži više odrednica, a na osnovu njih Grad Zrenjanin će Crvenom krstu obezbediti nepokretnosti u javnoj svojini za potrebe distributivnog i magacinskog prostora, kao i da će iz sredstava budžeta nastaviti finansiranje svih aktivnosti Crvenog krsta koje proizilaze iz potrebe lokalne zajednice.
 
 
 
Crveni krst nastaviće rad kroz čitav niz aktivnosti, projekata i akcija, sadržanih u redovnom programu organizacije, ali i u vanrednim okolnostima, kao što to čini tokom poslednjih godinu dana u uslovima epidemije izazvane koronavirusom.  
 
Ocenjujujući današnji sporazum kao obostrano sadržajan i koristan, zamenik gradonačelnika Saša Santovac istakao je da je Crveni krst jedan od bitnih elemenata pomoći Gradu Zrenjaninu u razvoju grada.
– Volonteri Crvenog krsta uvek su tu kada su nam potrebni, a organizacija ima i obavezu da, zajedno s Gradom Zrenjaninom, vodi računa o našim ugroženim sugrađanima. Više puta su postojale različite ideje o međusobnoj pomoći i načinu saradnje i mi to sad podižemo na jedan viši nivo. Uz zgradu koju sada koristi, obezbeđujemo prostor koji Crveni krst u narednom periodu treba da koristi za potrebe narodne kuhinje, čime nastavljamo našu saradnju. Moram da istaknem da je u protekle četiri godine grad izdvojio 900 miliona dinara za različite vidove socijalne pomoći, a u ovoj godini je za tu namenu opredeljeno 220 miliona dinara. To jasno dokazuje našu želju da pomognemo svim sugrađanima kojima je ta pomoć potrebna – naglasio je Santovac.    
 
 
 
Aleksandra Tanasijević naglašava da je Crveni krst, kao organizacija koja pomaže Gradu Zrenjaninu u humanitarnoj oblasti, s gradom do sada imao odličnu saradnju.
– Potpisivanjem današnjeg sporazuma zajednička nam je želja da se ta saradnja nastavi i produbi i da se omogući nesmetano i u kontinuitetu dalje funkcionisanje Crvenog krsta, na korist naših sugrađana kojima Crveni krst pruža pomoć. Usluge toplog obroka narodne kuhinje trenutno koristi 260 sugrađana, dok je 340 porodica opskrbljeno lanč-paketima – ističe Tanasijević i dodaje da se jedan od glavnih segmenata današnjeg sporazuma odnosi na obezbeđenje adekvatnog, dostupnog i bezbednog prostora koji će služiti kao uslužni centar, distibucioni punkt i magacinski prostor za prihvat humanitarne pomoći.
– To će umnogome olakšati rad zaposlenim i volonterima u Crvenom krstu, a sve s ciljem da naši korisnici na što bezbedniji i dostojanstveniji način stignu do pomoći. Lokacija koja je za to predviđena nalazi se na prostoru bivše gradske pijace, u Ulici Miroslava Tirša – objašnjava Aleksandra Tanasijević.    
 
 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga