Potpisan Memorandum o saradnji – Ruska humanitarna misija realizovaće projekte u Zrenjaninu

Podeli:

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i generalni direktor Ruske humanitarne misije  u Beogradu Sergej Ševčuk potpisali su u Zrenjaninu Memorandum o saradnji, okvirni akt koji treba da postavi osnove za realizaciju krupnih humanitarnih projekata Ruske humanitarne misije u našem gradu. 

 
 
 
Svečanom potpisivanju Memoranduma o saradnji prisustvovali su Elizabeta Makarova, zamenik generalnog direktora Ruske humanitarne misije za pravna i administrativna pitanja, dr Branimir Nešić, izvršni direktor Regionalnog predstavništva Ruske humanitarne misije na Balkanu, kao i Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina i Jelena Travar Miljević, pomoćnik gradonačelnika. 
 
 
 
Tokom prijema u Gradskoj kući i sastanka u kabinetu gradonačelnika, razgovaralo se i o konkretnim projektima koje bi Ruska humanitarna misija u skorijem vremenskom periodu trebalo da realizuje u Zrenjaninu. U tom kontekstu upriličena je i poseta objektima Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov”, kao jednom od potencijalnih primalaca donacije Ruske humanitarne misije.
 
 
 
Podsećamo, dr Branimir Nešić, zajedno s predstavnicima Ruskog centra za nauku i kulturu – Ruskog doma iz Beograda, posetio je Zrenjanin i pre mesec dana, kada su teme sastanka bile upoznavanje s aktivnostima tih institucija Ruske Federacije u Srbiji, podrška Grada Zrenjanina programima i projektima koje “Ruski dom” realizuje u saradnji sa Zrenjaninskom gimnazijom, kao i podrška našim učenicima koji žele da visokoškolsko obrazovanje stiču u Rusiji.  
 
Sada se saradnja širi i na Rusku humanitarnu misiju i sigurno je da će iz ovih institucija Ruske Federacije u našoj zemlji u predstojećem periodu stizati još dobrih vesti, inicijativa i projekata. 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga