Postavljate fotografiju iz Grčke? Platićete 5 evra

Podeli:

Srpske turiste koji ove godine budu želeli da na društvene mreže direktno postavljaju fotografije sa plaža to bi moglo skupo da košta.

Za postavljanje jedne fotografije mogli bi da izdvoje čak 600 dinara, ukoliko ne koriste „vaj-faj“, već mobilne podatke u romingu.

Jedna fotografija na Fejsbuku, Instagramu ili bilo kojoj društvenoj mreži srpskog turistu u Grčkoj može da košta i do 600 dinara, budući da 100 kilobajta košta 60 dinara, a za jednu fotografiju potreban je jedan megabajta.

„Najbolje je da građani prilikom putovanje u inostranstvo isključe svoje telefone sa rominga i tako su zaštićeni da neće koristiti neželjene usluge koje su veoma skupe“, rekao je predsednik upravnog odbora Republičke unije potrošača, Denis Perinčić u Jutru na Prvoj.

On je posavetovao sve koji odlaze u inostranstvo na more da je najbolje da se priključe u lokalnim mestima – kafićima, restoranima i hotelima na vaj-faj mrežama i da pričaju preko Vac-apa i sličnim vidovima komunikacije.

„Reklamacija je način da se ostvari pravo potrošača i građani koji imaju problem da im se višestruko uvećavaju računi, iako su dobili ili kupili paket od koga očekuju da su zaštićeni od prekomerne potrošnje u romingu, imaju pravo da se žale“, ističe Perinčić.

Kaže da za sada imaju vrlo malo žalbi i prigovora, a da nije kasno za žalbu ni kada račun stigne.

„Nije kasno, kada se mi umešamo mi ćemo istraživati i angažovati tržišnu inspekciju, koji je broj i odnos statistike u prodatim paketima, a koji je broj probijenih paketa i da li je došlo do nepotpunog informisanja prilikom odabira paketa“, dodaje on.

 

 

 

Izvor:b92.net

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga