Poštanska štedionica počela isplatu 100 evra penzionerima, redovi od ranog jutra

Podeli:

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je jutros počela isplata jednokratne novčane pomoći od 100 evra za oko 950.000 penzionera, odnosno za penzionere koji imaju tekući račun u Poštanskoj štedionici i onima koji penziju primaju na kućnu adresu, odnosno onima kojima je otvoren namenski račun u toj banci.
Poštanska štedionica počela isplatu 100 evra penzionerima, redovi od ranog jutra
Foto: Pixabay (ilustracija)
Prethodno je juče isplaćena ova jednokratna pomoć za oko 100.000 penzionera, navedeno je u saopštenju Ministarstva finansija.
 
Redovi pred bankama i poštama formirali su se još u 6 sati ujutru. Kako je najavljeno, sve ekspoziture ove banke danas rade produženo – do 18 časova.
 
„Danas, u filijalama Poštanske štedionice penzioneri mogu da podignu svojih 100 evra jednokratne pomoći, odnosno u dinarskoj protivrednosti, reč je o 11.759,40 dinara, koje im je uplatila država. Penzionerima koji penziju primaju na kućnu adresu, odnosno koji nemaju tekući račun u banci, Poštanska štedionica otvorila je poseban namenski račun za uplatu jednokratne pomoći. Novac će moći da podignu u svih 185 ekspozitura Poštanske štedionice, kao i na šalterima pošta“, rekao je Mali.
 
On je precizirao da na kućnu adresu penzije prima 305.200 penzionera.
 
Naveo je da će onim penzionerima koji imaju otvorene tekuće račune u poslovnim bankama jednokratna pomoć biti isplaćena u narednim danima.
 
U Ministarstvu finansija kažu da će, nakon penzionera, 100 evra biti uplaćeno na račune primalaca socijalne pomoći, a zatim i na račune građana koji su se prijavili onlajn ili preko kol centra 0800/ 101 100, koji je juče počeo da radi. Onlajn prijavljivanje putem sajta Uprave za trezor moguće je od 13. maja.
 
Namenski računi će nakon isplate biti automatski zatvoreni
 
Direktorka poslovne mreže Poštanske štedionice Nataša Marković rekla je da se novac može podići i preko mobilne ekspoziture te banke koja će obilaziti one lokacije u Srbiji na kojima se stvara gužva, a trenutno se ta mobilna ekspozitura nalazi u Subotici.
 
Dodala je da je za penzionere koji kod banke nemaju otvoren tekući račun, ova banka obezbedila da se otvore posebni namenski računi koji će nakon isplate biti automatski zatvoreni bez bilo kakve obaveze klijenata.
 
 
Autor: Tanjug, RTS

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga