Počelo je poslednje ovogodišnje redovno očitavanje vodomera korisnika u Zrenjaninu i 7 naseljenih mesta. Ekipe su na terenu svakog radnog dana od 8 do 14 časova. Obaveza korisnika je da omoguće pristup vodomeru.

Korisnici su u obavezi da omoguće pristup vodomeru i njegovo očitavanje (foto: VIK ZR)

15. septembra započeto je poslednje ovogodišnje redovno očitavanje vodomera korisnika usluga JKP „Vodovod i kanalizacija“ i trajaće do 25. septembra, kada će doći do privremenog prekida zbog podele septembarskih računa, a posle 10. oktobra očitavanje će biti nastavljeno.

Očitavanje vodomera trenutno se vrši u Zrenjaninu i 7 naseljenih mesta: Banatski Despotovac, Klek, Botoš, Čenta, Knićanin, Stajićevo i u delu Melenaca.

Redovno očitavanje vodomera obuhvata korisnike široke potrošnje, jer se pravnim licima i korisnicima u kolekivnom stanovanju vodomeri očitavaju svakog meseca.

Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ biće na terenu svakog radnog dana od 8 do 14 časova. Korisnici su u obavezi da omoguće pristup vodomeru i očitavanje istog, što znači da sa poklopca šahtova i iz samih šahtova uklone sve što bi otežalo ili onemogućilo očitavanje vodomera.

Kod korisnika koji ne budu kod kuće prilikom dolaska čitača, ili gde nije moguće obaviti očitavanje, biće ostavljeno pismeno obaveštenje o poseti sa brojevima telefona na koje mogu da jave stanje svojih vodomera.

Pošto je u pitanju poslednje ovogodišnje redovno očitavanje vodomera, na osnovu kog će se formirati akontacije za mesečna zaduženja tokom zimskog perioda kada nema očitavanja, apelujemo na korisnike da postupe po primljenom obaveštenju, jave stanje vodomera ili na telefon 535-773 dogovore posetu čitača ukoliko ne mogu sami da očitaju vodomer.

Obaveštenje o stanju vodomera, ukoliko u narednom periodu nisu kod kuće, korisnici mogu i da istaknu na vidnom mestu na svojim objektima (kapija, prozor…) kako bi ih čitači evidentirali.

Korisnici mogu stanje svojih vodomera da prijave na jedan od tri načina:

  • Telefonom: svakog radnog dana od 7,30 do 13,30 časova na jedan od sledećih brojeva: 535-773, 530-344
  • SMS porukom: na broj 064/811 60 99 (0-24č)
  • Slanjem mejla naocitavanja@vikzr.rs(0-24č)

Prilikom poziva, u sms poruci i mejlu potrebno je da korisnik navede ime i prezime, adresu i stanje vodomera.

Bitno je da korisnici, bez obzira na način javljanja, prijave stanje vodomera najkasnije do 25. septembra u 12 časova.