„Poslaću ti čestitku“, druženje sa Deda Mrazom i podrška deci oboleloj od raka

Podeli:

Prisećajući se vremena kada se praznična idila nije mogla zamisliti bez novogodišnjih čestitki, zrenjaninski volonteri NURDOR-a organizuju humanitarni događaj u znak podrške deci oboleloj od raka,“Poslaću ti čestitku“ koji će se održati u nedelju, 22. decembra od 10 časova u restoranu „Domaćin“ (Koče Kolarova 31).


Kupovinom NURDOR čestitke po ceni od 100 dinara, svi posetioci imaju priliku da nekome dragom čestitaju Novu godinu, a volonteri NURDOR-a će potom poslati čestitke na naznačene adrese. Od novca sakupljenog prodajom čestitki obezbediće se paketići za decu koja su ležeći pacijenti na Institutu za onkologiju i radiologiju Kliničkog centra Srbije. Svi koji žele, mogu na sam događaj da ponesu i neku igračku, društvene igre, knjige, bojice ili slikovnice koje bi želeli da poklone deci.


Plišane igračke i slatkiši su jedino sa čim deca ne smeju da dolaze u dodir, sve ostalo dolazi u obzir.


Organizovano je druženje sa Deda Mrazom koji će tog dana deci čitati priče, sa željom da mali bolesnici osete moć naših dobrih želja.


Humanitarnoj akciji prikupljanja paketića za male superheroje priključila su se deca i prosvetni radnici iz OŠ „Vuk Karadžić“ koji su obezbedili 170 paketića, a svoju solidarnost pokazala su i deca i kolektiv OŠ „Dr Jovan Cvijić“.


Prošle godine volonterke NURDOR-a iz Zrenjanina organizivale su prvi put ovakvo druženje nakon kojeg su prikupljeni paketići donirani deci koja se leče u Kliničkom centru u Kragujevcu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga