POS terminali u Gradskoj upravi grada Zrenjanina za brži platni promet

Podeli:

U cilju unapređenja elektronskih usluga lokalne samouprave, Gradska uprava grada Zrenjanina, u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije, obezbedila je četiri POS terminala za bezgotovinsko plaćanje usluga. Na ovaj način građanima je omogućeno plaćanje taksi i naknada platnim karticama DinaCard, Visa i Mastercard.

Plaćanje platnim karticama na POS terminalima na šalterima gradske uprave, gde se i podnose zahtevi, predstavljaće uštedu vremena čekanja u redovima, otkloniti potrebu odlaska do pošte ili banke i ponovni dolazak na šaltere lokalne samouprave i povećati efikasnost u pružanju usluga građanima, jer se skraćuje procedura podnošenja zahteva. Jednom rečju, građanima se omogućava lakše i brže korišćenje usluga lokalne samouprave. Korišćenje POS terminala za plaćanje, obezbediće i najniže provizije za uplate na šalterima, 45 dinara za iznose manje od 4.500 dinara, odnosno jedan odsto za veća plaćanja.

Sva četiri POS terminala su postavljena u Uslužnom centru GU, soba 53, na šalterima br. 1, 5, 8 i 9. Na šalteru br. 1 vrši se prijem podnesaka za Gradsku upravu, na šalteru br. 5 vrši se izdavanje izvoda iz matičnih knjiga i uverenja o državljanstvu, na šalteru br. 8 vrši se prijem podnesaka za Odeljenje urbanizma i Odeljenje inspekcija, a šalter br. 9 je Lokalna poreska administracija.

Obaveštenje građanima o mogućnosti bezgotovinskog plaćanja, istaknuto je u Uslužnom centru na svakom od šaltera, kao i na zvaničnoj prezentaciji grada Zrenjanina.

Postavljanje POS terminala osavremeniće rad Gradske uprave, koja je u prethodnom periodu preduzela niz mera za unapređenje elektronskih usluga na lokalnom nivou.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga