Pored lisica i šakali uznemiravaju ljude i prave štetu (foto,video)

Podeli:

Pored lisica koje su se pojavile u Zrenjaninu, problem i štetu prave šakali.

sakal„Ja sam ga video na pola metra od mene, on se uglavio između moje peći u dvorištu, i kada se uzbuna digla, gde su kokoške i patke, ja sam mislio da je mali ker. Imao sam neki štap, ali mi je bilo žao da ga udarim. Kada je izleteo, bio je sivo- bele i crne boje. Pitao sam lovce šta to može biti, oni su mi potvrdili da je u pitanju šakal“, rekao je za RTV Santos Svetozar Rausavljević koji živi u Pančevačkoj ulici.

Životinja se iste noći vratila i podavila još kokošaka. Ukupna šteta za domaćinstvo porodice Rausavljević, koje je šakal podavio, su 4 patke i 3 kokoške pre 3 dana. On je preskočio žičanu ogradu i svake noći obilazi teren u potrazi za hranom. Patke i guske su zaključane, a pas svake noći laje prema rečima Rausavljevića. U dvorištu pored njegove kuće, lisica je ubila zeca i lako preskočila zidanu ogradu od dva metra.

Iz JP“Rezervata prirode“ su za RTV Santos potvrdili da ljudi nemaju razloga zbog čega da se boje, jer ove životinje beže od njih, samo što prave veliku štetu, kada je u pitanju živina. Legla se nalaze u propalim fabrikama u naselju Šećerana, dok su ranije bila i kod Univereksporta.

Lokacije gde se nalaze lisice i šakali možete videti na fotografijama.

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga