Građani zabrinuti: Ponovo primećene lisice u Zrenjaninu!

Podeli:

U gradskim naseljima 4. jul i Šećerana, uočene su lisice. Iako nije neuobičajeno da početkom leta ove životinje uđu u grad, stanovnici ovih naselja izrazili su zabrinutost.

Prema rečima Steva Čorokala iz JP „Rezervati prirode“, razloga za brigu nema. U pitanju su zdrave i uglavnom mlade lisice, koje se hrane glodarima i gačcima. Pre dve godine je uspešno završeno pelcovanje, koje je trajalo čak četiri godine i od tada do današnjeg dana nije zabeležen nijedan slučaj besnila.

Prisustvo lisica građani su prijavljivali i Komunalnoj policiji, a načelnik ove službe Igor Virijević takođe tvrdi da je ovo uobičajena pojava i da ne treba širiti strah među građanima. Lisica se ne treba plašiti jer su potpuno bezopasne i posle određenog vremena se vraćaju u svoje prirodno stanište.

Ukoliko uočite ovu životinju, ona će najverovatnije pobeći od vas. Međutim, ako primetite da je lisica troma i neuhranjena, nemojte joj prilaziti, već se obratite Komunalnoj policiji grada Zrenjanina (023/315-00-92) ili Zoohigijenskoj službi (064/811-68-78).

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga