Policija upala u štampariju falsifikovanog novca (foto)

Podeli:

Pronađena je oprema za pripremu štampe falsifikovanih novčanica u apoenima od 100 USD, kao i 32.600 falsifikovanih dolara, visokog kvaliteta. Štampali lažne dolare, pa ih iznosili u inostranstvo!
Falsifikovanje-novca-620x350
Foto: MUP Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i policijom Republike Češke, uhapsili su Z. R. (1968) iz Zrenjanina, G. V. (1963) iz Nikšića i D. R. (1969) iz Stare Pazove, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje novca.

falsifikovanje-3
Foto: MUP SrbijeUHA

Takođe, pronađen je i veliki broj novčanica koje nisu bile u potpunosti izrađene, ali su bile pripremljene za krajnju izradu i distribuciju.

Pretresom prostorija koje je Z. R. koristio u Bačkom Jarku, pronađena je štamparska oprema za izradu falsifikovanog novca: prese, UV lampe, boja za novac, papir za izradu novčanica, sekači za papir, ofset mašina za štampu i dr.

novac-falsifikovanje

Osumnjičeni se terete da su u dužem vremenskom periodu izrađivali falsifikovane novčanice u apoenima od 100 USD, koje su zatim distribuirane u Srbiji ali i u zemljama regiona i Evrope.

Z. R., G. V. i D. R. će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

 

 

 

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga