Jeftinije grejanje u Zrenjaninu

Podeli:

Odlukom  Gradskog veća u Zrenjaninu, fiksi deo dela  daljinskog grejanja će biti manji za 6 % od 2. novembra.Umesto 31,67 dinara po metru kvadratnom, cena će ubuduće biti 29,76 dinara, na mesečnom nivou, bez uračunatog PDV-a, dok će po instalisanoj snazi biti 212,57 dinara po kw instalisane snage mesečno.

GRADSKA TOPLANA

Na osnovu finansijskih izveštaja za prošlu godinu i  ovu, i uvidom u bilans uspeha, cena je smanjena za fiksni deo daljinskog grejanja, a prema rečima direktora JKP”Gradska toplana”, Aleksandra Starčevića smanjenje neće utiicati poslovanje preduzeća.

U sistem daljinskog grejanja je prethodnih godina uloženo oko 10 miliona evra i na takav način su smanjeni gubici u mreži za 8%. Naplata prema rečima Starčevića je poboljšana  u 2014. godini. Nastavlja se primena tarifnog sistema u 2015. godini, dok će cena neće menjati do kraja godine.

U 2012. godini bilo je zaposleno 135 radnika, dok je na današnji dan zaposleno 123 radnika. Većina njih je otišla prirodnim putem u penziju, dok su 2 radnika otpuštena. Glavno opterećenje preduzeća jesu kamate prema JP”Srbijagas”.

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga