Zbog ovih krivičnih dela podnete su krivične prijave u redovnom postupku protiv još 16 osoba. Krivičnim prijavama, između ostalih, obuhvaćena su i tri  maloletne osobe.

Svi oni sumnjiče se da su izvršili ukupno 98 krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata.

Ukrao automobil u Zrenjaninu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu uhapsili su D.N. (1977) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela teška krađa.

Sumnja se da je D. N. u noći između 2. i 3. novembra ove godine otuđio vozilo marke „pežo 106“, koje je bilo parkirano ispred kuće u jednoj ulici u Zrenjaninu.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su M. P. (1981) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela prevara, falsifikovanje isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Sumnja se da je M.P. pribavio falsifikovani ugovor o prodaji nepokretnosti za jedan stan, navodno zaključen između sada pokojne žene kao prodavca i njega kao kupca.

On se sumnjiči da je zatim falsifikovani ugovor predao u javnobeležničku kancelariju, overio fotokopiju predmetnog ugovora i overen ugovor predao u katastar nepokretnosti opštine Stari grad, na osnovu čega se upisao u listu nepokretnosti kao vlasnik stana, čime je stekao protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 100.000 evra.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Bugari uhapšeni zbog krađe, falsifikovanja i zloupotreba platnih kartica

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su bugarske državljane I. D. G. (1978) i A. F. N. (1962) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela teške krađe, krađe, falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica.

Sumnja se da su dvojica uhapšenih dolazili do Kliničkog centra Srbije i drugih zdravstvenih ustanova na teritoriji beogradske opštine Savski venac, uzimali od pacijenata i medicinskog osoblja mobilne telefone i novčanike, a potom ukradene platne kartice zloupotrebljavali na bankomatima.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pao lopov iz Bora

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su D. A. (1993) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio pet krivičnih dela krađe.

Sumnja se da je D.A. u periodu od kraja septembra do početka novembra ove godine vršio krađe na štetu više oštećenih osoba iz Bora, od kojih je otuđio ručni sat, četiri mobilna telefona i baštenski metalni sto i stolice.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu.

Lagala da je bolesna, pa molila za novac

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu protiv šezdesetčetvorogodišnje žene zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila šest krivičnih dela prevare i krivično delo neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti.

Ona je osumnjičena da je u periodu od aprila do septembra ove godine putem sredstava javnog informisanja vršila apel za pomoć i otvarala fondove za uplatu novca sebi i ćerci, lažno prikazujući njihovo teško materijalno i zdravstveno stanje kroz falsifikovanu medicinsku dokumentaciju.

Takođe ona se sumnjiči da je u periodu od marta do oktobra ove godine iz humanitarnih fondova crkvenih institucija Srpske pravoslavne crkve neosnovano dobijala i koristila pogodnosti u vidu novčanih uplata i prijema paketa sa robom široke potrošnje po ličnoj aplikaciji na osnovu lažnog apela za pomoć.

Iz hangara krao delove automobila

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju uhapsili su u dve odvojene akcije M.M. (1995) i M.T. (1984) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela teška krađa.

Sumnja se da je M.M. u više navrata tokom ove godine iz hangara u selu Žitorađe, gde su smeštena privremeno oduzeta vozila, protivpravno prisvajao delove sa automobila i prodavao na otpadima u okolini.

Sumnja se da je i M.T. na isti način iz istog hangara takođe protivpravno prisvajao delove sa automobila i prodavao na otpadima u okolini.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u  Vladičinom Hanu.

Lagao da radi u VBA, pa činio „usluge“ za novac

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su tri krivične prijave protiv četrdesetsedmogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara.

Sumnja se da se on u prvoj polovini ove godine više puta predstavljao kao radnik Vojno-bezbednosne agencije i oštećenima obećavao različite usluge za novčanu nadoknadu.

Jednoj od oštećenih  obećao je upis sina u Srednju vojnu školu, drugom zaposlenje u VBA, a trećem  zaposlenje u Vatrogasno-spasilačkoj jedinici u Valjevu za šta je zahtevao i primio novac u ukupnom iznosu od 200 evra i 28.000 dinara.

Obećala da će joj skinuti crnu magiju ako joj da zlatan nakit

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu podneli su krivičnu prijavu protiv  četrdesetjednogodišnje žene zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo prevara.

Ona je osumičena da je obećavajući da skida crnu magiju od oštećene uzela zlatan nakit u vrednosti od oko 60.000 dinara.

Ukrao robu vrednu 350.000 dinara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su S. P. (1999) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio četiri krivična dela teška krađa.

Sumnja se da je S.P. u periodu od kraja septembra do početka oktobra ove godine iz više prodavnica otuđio veću količinu prehrambene robe široke potrošnje, pića i različite tehničke robe, ukupne vrednosti od oko 350.000 dinara.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu.

Ukrao tepih iz tuđe kuće

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su A. B. (1993) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.

Sumnja se da je A.B. krajem septembra ove godine upotrebom podesnog alata otvorio vrata jedne kuće, ušao unutra i otuđio tepih.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu.

Izvršio 29 krivičnih dela

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu podneli su krivičnu prijavu protiv dvadesetčetvorogodišnjeg muškarca zbog osnova sumnje da je izvršio 29 krivičnih dela krađa.

On se sumnjiči da je od juna do novembra ove godine u bolnicama i drugim zdravstvenim ustanova na teritoriji  opštine Savski venac od pacijenata i medicinskog osoblja krao mobilne telefone i novčanike.

Obijao vozila, pa krao torbice i novac

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu podneli su krivičnu prijavu protiv tridesetdevetogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio šest krivična dela teška krađa.

Sumnja se da je on u periodu od 23. septembra do 9. novembra ove godine na teritoriji Kruševca obijao vozila iz kojih je oduzimao torbice sa ličnim dokumentima i novcem i oduzimao bicikle građana.

Od tri žene ukrao zlatne lančiće

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu podneli su krivičnu prijavu protiv devetnaestogodišnjeg mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.

On se sumnjiči da je u periodu od 2. do 10. novembra ove godine od tri žene oduzeo zlatne lančiće, ukupne vrednosti od oko 105.000 dinara.