Pokušaj policije da iseli Zrenjaninku sa polomljenom nogom

Podeli:

U ulici Žarka Zrenjanina 47, pripadnici policije, zajedno sa sudskim izvršiteljem, pokušali su da isele Bojanu Kiselički, koja se već godinu i više dana tuži sa svojom rođenom tetkom oko stana. Sud je odredio da sve pripada njenoj tetki, a ona mora da se iseli iz stana.

Zbog sudskih troškova koje Bojana mora da izmiri, sa plate joj se skida dve trećine zarade, te sa ostatkom od 7.000 dinara, ona nije u stanju da se preseli i nađe novi smeštaj, te će ostati na ulici.

Zbog povrede noge koju je zadobila, ona ne može da ustane iz kreveta, leva noga joj je cela u gipsu, tako da je iseljenje pomereno za 26. ovog meseca.

3

U ovom stanu živi od 1995 godine, kada je kao mlada došla u potrazi za poslom iz Novog Bečeja. Od tada i živi u ovom stanu, gde joj je smeštaj ponudio njen deda.

-Kada sam došla u ovaj stan, on je bio u jako lošem stanju, svuda je prokišnjavalo i pod je bio loš. Zajdeno sa mojim dedom, ovo se dovelo u red, ja sam od svoje plate davala i plaćala majstore kako bi ovde moglo da se živi. Kada je propala fabrika u kojoj sam radila, nismo imali isplaćene plate pa smo tužili firmu. Tada sam dobila neki novac i taj novac ja sam uložila u ovaj nameštaj i renoviranje kuće, tako da je ovo cela jedina moja imovina što imam.

Bojana je kroz suze govorila, kako su njena majka i tetka podelile prvi deo kuće, kada im je otac preminuo. Ona ističe da je greška njenog dede bila ta što za života nije legalizovao kuću. Njena majka, predhodno ne obavestiće je, otišla je kod advokata zajedno sa tetkom, sklopile ugovor ali samo za prednji deo kuće. Problem nastaje kada su plin, struja i voda uknjižene samo sa prednjim delom kuće. Kada je izašao novi zakon o legalizaciji, Bojana je bila zainteresovana o legalizaciji prostora u kom živi, jer kako kaže ona je ta koja je ulagala u taj deo kuće.

  • Niko se za dvadesed godina nije protivio mom stanovanju, niti mom ulaganju, niti je neko rekao da ne smem to da radim. Ovaj stan sam ja upristojila sa mojim novcem.

Bojanina tetka, je nakon ugovora koji je sklopila sa njenom majkom, prevela sve račune na svoje ime, od tada ne zna ni kolika je njena potrošnja, jer nema račune na uvid, plaća kako joj se kaže, al sa 7000 koje trenutno dobija ona ne može da preživi mesec.

4

 

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga