Pokrajinski sekretarijat za kulturu: Opredeljeno 32 miliona dinara za nabavku savremene audio i rasvetne opreme u Kulturnom centru Zrenjanina

Podeli:

Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama opredelio je 32.129.000 dinara za nabavku savremene audio i rasvetne opreme, radi unapređenja realizacije sadržaja u Kulturnom centru Zrenjanina. Zahvaljujući tim sredstvima, ta zrenjaninska ustanova kulture obezbediće najsavremenije, funkcionalne i optimalne uslove za realizaciju scenskih sadržaja, čime se obezbeđuje i podizanje kvaliteta i nivoa programa. Posebno će, na ovaj način, biti unapređeni muzički i koncertni događaji koje organizuje Kulturni centar.

Sredstva su dobijena po osnovu raspisanog javnog konkursa za finansiranje projekata unapređenja kulturne infrastrukture i opremanja objekata kulture u javnoj svojini u AP Vojvodini u 2022. godini.

Oprema koja se nabavlja obuhvata čitav niz komponenti rasvetnog i audio sistema, počev od komandnog pulta i razvodnih ormara, preko sistema kablova i bežičnih setova za mikrofone, do instalacija na samoj sceni i dvorani Kulturnog centra. Projektom je predviđeno i podešavanje i puštanje sistema u rad, kao i stručna obuka korisnika za rad sa audio-pultom.  

Rok za isporuku opreme, montažu, programiranje i puštanje sistema u rad je u naredna tri-četiri meseca.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga